Wat is Quorn:

De Quornproducten zijn uniek en hun troeven zo buitengewoon dat ze u zeker zullen verrassen!

Alle Quornproducten hebben een mycoproteÔne als voornaamste ingrediŽnt. Deze mycoproteÔne maakt deel uit van de familie van de champignons zoals bv. truffels. Omdat slechts weinig mensen de vele goede eigenschappen van de mycoproteÔne kennen, geven wij er hier alvast een paar:

- MycoproteÔne is een ingrediŽnt dat eiwit van hoge kwaliteit bevat en al de noodzakelijke aminozuren.

- MycoproteÔne is van nature vetarm.

- MycoproteÔne bevat ook zeer weinig calorieŽn zodat de voorgestelde producten zowel smaakvol als caloriearm zijn.

- MycoproteÔne bevat eveneens de noodzakelijke voedingsvezels die, zoals gekend, zorgen voor een gezond spijsverteringsstelsel.

- MycoproteÔne bevat geen cholesterol. Quornproducten als deel van een evenwichtig, vetarm dieet helpen bij het behouden van een normaal cholesterolniveau en een gezond hart.

- MycoproteÔne is volledig vleesvrij. Deze fungus komt natuurlijk voor en wordt gewoonweg gecontroleerd gecultiveerd om de kwaliteit te kunnen garanderen alsook de kwantiteit die nodig is voor de Quornproducten te produceren.

Alleen Quornproducten bevatten deze plantaardige proteÔne. Onze chefs hebben vele jaren ervaring om de mycoproteÔne te gebruiken als ingrediŽnt in de bereiding van talloze heerlijke producten. Binnen het ruime gamma zitten o.a. filets, schnitzels, pensen en natuurlijk de basisproducten zoals gehakt en stukjes.

Quorn is het merk dat wordt gebruikt om de producten te identificeren die dit specifieke ingrediŽnt, de mycoproteÔne, bevatten. Zoek het Quornlogo in de vers- of diepvriesafdeling van uw supermarkt en maak de juiste keuze voor u en uw familie!

Quorn is een natuurlijke vleesvervanger. Het product is afkomstig uit Engeland en wordt gemaakt uit een soort schimmel (schimmeleiwit). Een stuk quorn lijkt op een stuk kip en heeft ook ongeveer deze zachte smaak.

Aankopen:
Quorn is te koop in verschillende supermarkten en in de natuurvoedingswinkels. U kan dit product in stukken verkrijgen of fijngehakt.

Bewaren:
Bewaar quorn in de koelkast.

Bereiding:
Quorn kan u best roerbakken (in de wok of een braadpan) met groenten. Quorn slorpt gemakkelijk de smaak van andere producten op.

Gezondheid:
Quorn is vet- en cholesterolarm. Het is bovendien rijk aan mineralen zoals calcium en magnesium.

 Voedingswaarde per 100 g

Vetten

3 g

Energie

85 kcal

Eiwit

12 g

Koolhydraten

1 g

De weldaden van quorn
Quorn is een uitstekende plantaardige vleesvervanger: hij bevat weinig calorieŽn en vetten, veel vezels en geen cholesterol. Beter nog: zijn eiwitten verhogen de eetlust, dieÖ verdwijnt door te eten.
- Duizend keer vergroot - Het goede voorbeeld - Kleine pluspunten - Een krachtige hongerstiller

Quorn omvat in werkelijkheid een uitgebreid gamma producten die te vinden zijn op de vegetarische afdeling van de warenhuizen. Hij is afkomstig uit Groot-BrittanniŽ en wint elk jaar op de Nederlandse markt steeds meer trouwe consumenten bij die op zoek zijn naar een goed alternatief voor vleesgerechten, die ze te zwaar vinden. Maar wat is die populaire quorn nu eigenlijk?

Duizend keer vergroot
Producten op basis van quorn worden bereid op basis van een plant uit de familie van de paddestoelen. Ze hebben dezelfde smaak en dezelfde textuur als meeneemgerechten op basis van mager vlees, maar bevatten geen gram vet. Hun hoofdingrediŽnt is mycoproteÔne (of schimmeleiwit, een microscopisch paddenstoelachtig plantje), die een gistingsproces ondergaat.

Het resultaat van dat proces is een pasta die als basis dient voor een hele reeks bereidingen (blokjes, filets, gehaktballetjes,Ö). Daaraan worden dan zuiver eiwit, vetstof, kruiden, paneermeel,Ö toegevoegd, voor meer verfijnde bereidingen.

Het goede voorbeeld
Quorn heeft een benijdenswaardige samenstelling. Hij is rijk aan dezelfde kwaliteitseiwitten als die van melk (een exclusiviteit voor een plantaardig product) en bevat in zijn natuurlijke vorm (blokjes natuur) minder vetten en minder calorieŽn dan de magerste vleessoorten (gevogelte, kalfsvlees, Ö).

Natuurlijk bereide quorn is volledig cholesterolarm en heeft ook een beter vetprofiel dan vlees, een beetje zoals vis: meer onverzadigde vetten (met name waardevolle omega-3-vetzuren) en minder verzadigde vetten.

Bovendien bevat quorn ook vrij veel vezels (6 g per 100 g), wat uitzonderlijk is voor een eiwitrijk product, terwijl vlees, vis, eieren en gevogelte er helemaal geen bevatten!

Kleine pluspunten
Quorn is ook een rijke bron van magnesium, dat geroemd wordt voor zijn weldadige werking tegen stress, vermoeidheid en spiercontracties. Bovendien onderscheidt hij zich door zijn hoog gehalte aan zink, een mineraal dat onmisbaar is voor de groei en voor de gezondheid van huid en weefsels.

Quorn bevat ook een beetje calcium, ijzer en kalium, en een hele reeks vitamines uit de B-groep (vooral vitamine B2).

Een krachtige hongerstiller
Laatste troef van quorn en zeker niet de minste: eiwitschimmel is een krachtige hongerstiller die nog uren na de maaltijd blijft werken, waardoor u minder geneigd bent om tussendoortjes te eten en te knabbelen. Kortom, quorn remt de eetlust, waardoor u alleen op gezette tijdstippen eet.

Quorn is dan ook een must voor lijners!

     

Voor alle andere lekkere recepten op de site, klik hieronder op banner !

 Alle recepten worden gewaardeerd door sterren ( van 1 t/m 5 sterren) !

1 = lekker, 2 = erg lekker, 3 = heel lekker, 4 = geweldig lekker, 5 = super lekker !

            

Recepten zijn voor 4 personen, tenzij in recept anders vermeld.

De Recepten:

Thaise Basilicum Curry

Mie met Quorn en aubergine

Miecurry met Quorn

Mole con Quorn

Oosters met Quorn

Paprika met Quornvulling

Pittige Quorn met avocado

 Quorn uit de wok

Risotto met Quorn en vermouth

Quornburgerclown met mozzarella

Roergebakken spitskool met quorn

Griekse salade met gemarineerde Quorn

Groene tagliatelle met Quorn in roomsaus

Hete bliksem met noten en Quorn

Hutspot met Quorn en pinda's