Recept 72, Griekse salade met gemarineerde Quorn.

Ingrediėnten voor 2 personen:

175 g Quornstukjes
1/2 citroen
4 eetlepels olijfolie extra vergine
2 eetlepels fijngehakte verse rozemarijnnaaldjes
1/2 geschilde komkommer
1 stevige tomaat
1 blikje artisjokharten (netto 200 g)
1 stengel bleekselderij in dunne plakjes
6 zwarte olijven zonder pit
50 g verkruimelde feta of zachte geitenkaas
zout, versgemalen zwarte peper
1/2 zakje slamelange (ą 100 g)

Bereiding:

Rasp de gele schil van de citroen er dun af en pers de citroen uit.
Schep 2 eetlepels olie met de geraspte citroenschil en de rozemarijn door de Quornstukjes en laat dit ± 10 minuten staan.
Halveer de komkommer in de lengte en halveer de tomaat.
Verwijder de pitjes en snijd de komkommer en de tomaat in blokjes.
Snijd de artisjokharten in vieren.
Roer in een kom 2 eetlepels olie met 1 eetlepel citroensap tot een dressing.
Schep de komkommer, de tomaat, de artisjokken, de bleekselderij, de olijven en de geitenkaas erdoor en breng de salade op smaak met zout en peper.
Bak de Quornstukjes in een koekenpan al omscheppend in ± 4 minuten goudbruin.
Verdeel de sla over 2 borden, schep de salade erop en verdeel er de Quorn over. Lekker met warm stokbrood.