| 
			 Deze pittige 
			saus met chocolade is een klassieker uit de Mexicaanse keuken. Hij 
			kan worden geserveerd met tortilla's, knapperige groenten, 
			avocado's, rijst of gekookte bonen.  
			60 g sesamzaad 
			1/2 theelepel korianderzaad 
			1 1/2 theelepel anijszaad 
			6 zwarte peperkorrels 
			2 kruidnagels 
			50 g blanke amandelen 
			50 g ongebrande pinda's 
			70 g boter 
			4 Spaanse pepers zonder zaad in ringetjes 
			4 ontvelde tomaten zonder zaad in blokjes 
			1 grote ui in stukjes 
			50 g ontpitte gedroogde pruimen 
			50 g rozijnen 
			1 1/2 tortilla in stukjes 
			4 dl kruidenbouillon 
			1 1/2 kaneelstokje 
			60 g bittere chocolade 
			30 g boter 
			2 bakjes Quorn naturel (à 175 g)  | 
		
		
			| 
			 Rooster de 
			sesamzaadjes enkele minuten in een koekenpan. 
			Wrijf het korianderzaad, de anijs, de peperkorrels en de kruidnagels 
			in een vijzel fijn. 
			Bak deze kruiden even met de sesamzaadjes mee en strooi het 
			sesam-kruidenmengsel op een bord. 
			Rooster de amandelen en de pinda's in dezelfde koekenpan en strooi 
			de noten op een bord. 
			Smelt 70 g boter in een koekenpan en bak de peperringetjes hierin 
			zachtjes. 
			Maal alle ingrediënten, behalve het kaneelstokje, de chocolade, 30 g 
			boter en de Quorn, in de keukenmachine of met de staafmixer tot een 
			gladde saus en laat deze saus samen met het kaneelstokje en de 
			chocolade in een hapjespan nog 30 minuten zachtjes koken. 
			Voeg, als de mole te dik wordt, nog wat extra bouillon toe. 
			Verhit intussen 30 g boter in een koekenpan en bak de stukjes Quorn 
			enkele minuten zachtjes. 
			Verwijder het kaneelstokje uit de mole en voeg de Quorn aan de mole 
			toe.  
  |