Recept 474, Roergebakken asperges met gamba's en dille-Hollandaisesaus.

Ingrediėnten voor 4 personen:

Bereiding:

12 kleine kruimige aardappelen (ą 75 g)
750 g witte en/of groene asperges
4 el vloeibare margarine met olijfolie
400 g verse gepelde rauwe gamba’s
1 tl paprikapoeder
mespunt cayennepeper
4 el fijngehakte dille
1 zakje Knorr Hollandaisesaus ą 30 g
Extra nodig: aluminiumfolie

Verwarm de oven voor tot 225°C.
Boen de aardappels schoon onder de koude kraan. Pak ze elk in een stuk aluminiumfolie. Pof ze in de hete oven in 60-70 minuten gaar.
Schil de witte asperges (groene alleen de dikke met een wat stuggere schil), snijd de harde onderkant eraf en snijd de asperges schuin in plakjes van ± 1 cm dikte.
Verwarm (± 10 minuten voordat de aardappels klaar zijn) de vloeibare margarine in een wok en roerbak de asperges 4 minuten op een hoog vuur. Voeg de gamba's, het paprikapoeder, de cayennepeper en zout naar smaak toe en roerbak nog 4 minuten. Schep er 1 eetlepel dille door.
Bereid intussen de Hollandaisesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de rest van de dille erdoor.
Haal de aardappelen uit de oven. Verwijder het folie. Halveer ze, maak met een vork het kruim een beetje los.
Verdeel de asperges met gamba's over 4 warme borden en leg de aardappelen ernaast. Schep de saus over de asperges met gamba's.

        

Bron: www.knorr.com/nl