Verwarm de oven
voor tot 225°C.
Boen de aardappels schoon onder de koude kraan. Pak ze elk in een
stuk aluminiumfolie. Pof ze in de hete oven in 60-70 minuten gaar.
Schil de witte asperges (groene alleen de dikke met een wat stuggere
schil), snijd de harde onderkant eraf en snijd de asperges schuin in
plakjes van ± 1 cm dikte.
Verwarm (± 10 minuten voordat de aardappels klaar zijn) de vloeibare
margarine in een wok en roerbak de asperges 4 minuten op een hoog
vuur. Voeg de gamba's, het paprikapoeder, de cayennepeper en zout
naar smaak toe en roerbak nog 4 minuten. Schep er 1 eetlepel dille
door.
Bereid intussen de Hollandaisesaus volgens de aanwijzingen op de
verpakking. Roer de rest van de dille erdoor.
Haal de aardappelen uit de oven. Verwijder het folie. Halveer ze,
maak met een vork het kruim een beetje los.
Verdeel de asperges met gamba's over 4 warme borden en leg de
aardappelen ernaast. Schep de saus over de asperges met gamba's. |