3 sjalotten
1 teentje knoflook
100 g hazelnoten
125 g magere spekreepjes
375 g zuurkool
1 Knorr Bouillonketeltje Kip
200 g Blue Band Finesse voor Verrijken
1 eetlepel fijngehakte verse peterselie |
Zuurkool met
krokante hazelnoten maken deze soep heel bijzonder. Met deze
verrassende zuurkoolsoep, zet je een bijzondere combinatie van
smaken en ingrediënten op tafel. Verras iedereen met deze unieke en
smaakvolle herfstsoep. Pel en snipper de sjalotten en de knoflook.
Hak de hazelnoten grof. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan
met antiaanbaklaag knapperig uit. Schep ze uit de pan. Fruit de
sjalotten met de knoflook 2-3 minuten in het bakvet goudgeel en
glazig.
Roer in een soeppan de inhoud van het Knorr Bouillonketeltje Kip
door 750 ml water. Voeg de zuurkool en het sjalottenmengsel toe en
breng alles al roerende aan de kook. Laat de soep 20 minuten op een
laag vuur zachtjes koken. Rooster intussen de hazelnoten in een
droge koekenpan totdat ze gaan geuren, schud ze regelmatig om.
Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de Blue Band Finesse toe en
pureer kort mee. Schep het spek erdoor. Verdeel de soep over borden
of kommen en garneer met de hazelnoten en de peterselie.
TIP:
Vervang de hazelnoten in deze overheerlijke zuurkoolsoep ook eens
door geroosterde cashewnoten of pompoenpitten. |