| 1 varkensrollade 
			van ca 1 kilo,1 teentje knoflook,
 1 ui,
 1 wortel
 enkele blaadjes bladselderij,
 1/2 eetlepel boter,
 1 dl water,
 zout,
 peper,
 mosterd.
 | 
		
			| Voorbereiding:De schaal en de deksel van de römertopf gedurende 15 minuten in een 
			bak water laten intrekken.
 De wortel raspen en in plakjes snijden.
 De ui pellen en snipperen.
 De bladselderij klein snijden.
 Bereidingswijze:
 Pers de knoflook uit meng het met de mosterd, peper en zout en smeer 
			de rollade hiermee in.
 De vochtige schotel met de boter besmeren, het water en de groenten 
			er in doen en het vlees er in leggen.
 De gesloten schotel in de oven plaatsen, stel deze in op 250 graden 
			en braad het vlees gaar en bruin in ca 1 1/2 uur.
 Draai het vlees het laatste kwartier om en braad het verder in de 
			open schotel.
 
 Serveertip:
 Serveer het vlees met haricots verts of doperwten.
 
 
  
	  
			  |