2 el
zonnebloemolie
300 g spinazie, gewassen en gedroogd
1 grote ui, in kwart ringen gesneden
250 g oranje kerstomaatjes
1 el balsamicoazijn
Knorr Aromat Smaakverfijner
1 zuurdesem baguette
3 el olijfolie
1 grote teen knoflook
1 buffelmozzarella bol
50 g basilicum, blaadjes fijngesneden |
Verwarm de oven
voor tot 200°C.
Zet een ruime antiaanbak koekenpan op een hoog vuur en schenk ½
eetlepel zonnebloemolie in de pan. Voeg 1/3 deel van de spinazie toe
en roerbak kort. Herhaal totdat alle spinazie gebakken is.
Doe de spinazie over in een zeef en spreid de groente een beetje uit
zodat hij goed kan uitlekken en afkoelen. Laat de spinazie verder
afkoelen in de koelkast.
Schenk ½ eetlepel zonnebloem olie in de pan en bak de ui op halfhoog
vuur bruin. Neem de pan van het vuur en voeg Arromat naar smaak toe.
Meng de olijfolie met de knoflook en bestrijk de plakjes brood aan
beide kanten met de olie. Rooster het brood in de voorverwarmde oven
lichtbruin en neem het uit de oven.
Hak de koude spinazie en schep er de gebakken ui, kerstomaatjes, de
balsamicoazijn en Aromat naar smaak door.
Verdeel het spinaziemengsel over de plakjes brood en garneer met de
geplukte mozzarella en de basilicum. Serveer direct.
Groententip:
Garneer de bruschetta met gehakte walnoten voor een extra crunchy
bite! |