150 g
kant-en-klare ramen noedels
1 ui
2 teentjes knoflook
15 g verse gemberwortel
1 peterseliewortel
100 g wortels
150 g paksoi
150 g oesterzwammen of shiitakes
1 limoen
2 el plantaardige olie
2 Knorr Bouillonketeltjes Paddenstoelen |
Bereid de
noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Pel de ui en de
knoflook, schil de gember- en de peterseliewortel. Hak de ui met de
knoflook, de gember en de peterseliewortel fijn.
Schil de wortels en schaaf hem in de lengte in dunne repen. Was de
paksoi en snijd hem in dunne repen. Houd het witte en groene
gedeelte apart van elkaar. Maak de paddenstoelen schoon en scheur
grote oesterzwammen kleiner (of halveer de shiitakes). Snijd de
schoongeboende limoen in dunne plakjes.
Verhit de olie in een wok of ruime pan en bak de ui met de knoflook,
de gember en de peterseliewortel al omscheppend 5 minuten op een
halfhoog vuur. Bak de wortels, het wit van de paksoi en de
oesterzwammen ± 3 minuten mee. Schep de groenten uit de wok.
Schenk 1 liter water met de inhoud van de bouillonketeltjes in de
wok en breng alles aan de kook.
Verdeel de noedels, de gebakken groenten en het groen van de paksoi
over 4 ruime kommen en schep de bouillon erop. Garneer met de
plakjes limoen en serveer direct. Voeg eventueel voor extra smaak
sojasaus of miso toe. |