Recept 469, Oosterse lauwe salade met gierst, ovengeroosterde wortel en boerenkool.

Ingrediėnten voor 4 personen:

Bereiding:

300 g boerenkool
5 el olijfolie
peper
600 g wortelen
60 g geraspte Parmezaan
½ kl currypoeder
300 g gierst
1 rode ui
1 el Knorr Vloeibare Bouillon Morocco
1 el honing
2 el gedroogde veenbessen

De wortel en boerenkool: Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder de harde nerven van de boerenkool en hak de bladeren in grove stukken. Meng ze met 1 el olijfolie en kruid met peper.
Schil de wortelen en snijd ze in schuine plakken of reepjes. Meng ze op hun beurt met 3 el olijfolie, de parmezaan, de currypoeder en peper.
Leg de stukjes wortel op een bakpapier op een bakplaat en zet ze 20 minuten in de oven. Voeg dan de boerenkool toe en laat nog 15-20 minuten verder bakken tot de wortelen licht goudbruin zijn.
De gierst: Kook nu de gierst in water. Snijd de rode ui in fijne ringen.
Meng voor de dressing de Knorr Vloeibare Bouillon Morocco met de honing, een scheutje water en 1 el olijfolie, meng goed en zet even opzij.
Doe de gierst in een schaal, beleg met de geroosterde wortel, boerenkool, rode ui-ringen, veenbessen en besprenkel met de dressing.

      

Bron: www.knorr.com/nl