300 g courgettes
150 g worteltjes
2 el olijfolie
1 ui
2 teentjes knoflook
400 g gehakte tomaten
1 zakje Knorr Natuurlijk Lekker! Lasagne
100 g (oranje) kerstomaatjes
100 g geraspte belegen kaas
Extra nodig: ovenschaal |
Verwarm de oven
voor tot 200°C. Was de courgettes en snijd ze in plakken. Schil de
wortels met een dunschiller en snijd in de lengte dunne plakken van
elke wortel.
Verhit 1 el olijfolie in een ruime koekenpan en bak de wortelrepen
kort. Neem ze uit de pan. Bak de courgetteplakken aan beide kanten
lichtbruin en neem ze uit de pan.
Pel en snipper de ui en de knoflook. Schep de rest van de olijfolie
erdoor. Voeg de tomaten en 100 ml water toe.
Roer de inhoud van het zakje Knorr Natuurlijk Lekker! Lasagne erdoor
en breng al roerende aan de kook. Verdeel de saus over de bodem van
de ovenschaal.
Was en halveer de kerstomaatjes en verdeel ze in laagjes met de
courgette en de wortelrepen over de schaal. Bestrooi met de geraspte
kaas. Bak de kleurige ratatouille gratin in ± 25 minuten gaar.
Groententip:
Serveer de kleurige ratatouille gratin met baguette. |