6 wraps of Dürüm
broodjes
½ krop ijsbergsla
Voor de vleesvulling & marinade:
2 eetlepels Bertolli vloeibaar
350 g varkensfiletreepjes
1 klein blikje geconcentreerde tomatenpuree
mespunt cayennepeper
½ tl komijn
1 Knorr bouillonketeltje Vlees
1 rode paprika
Voor de saus:
150 ml yoghurt
1 teentje knoflook (geperst)
1 bosje peterselie (fijngehakt) |
Voorbereiding:
Meng in een kom 3 eetlepels Bertolli vloeibaar met de tomatenpuree,
cayennepeper, komijn en het bouillonketeltje. Meng de filet met de
marinade en laat 10 minuten staan.
Was de paprika, snij doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snij de
paprika in blokjes.
Meng in een schaaltje de yoghurt met de knoflook en peterselie.
Breng op smaak met zout en peper.
Snij de ijsbergsla in reepjes.
Bereiding:
Zet een pan op hoog vuur. Bak in de hete pan de gemarineerde
varkensfiletreepjes al roerend ongeveer 5 minuten. Voeg de paprika
toe en roerbak nog 2 minuten.
Verwarm de wraps of broodjes volgens de aanwijzingen op de
verpakking.
Besmeer telkens een wrap of broodje met de yoghurtsaus. Leg er een
beetje gesneden sla met wat vlees op en rol de wrap of het broodje
op. Serveer de rest van de yoghurtsaus er apart bij.
Tip:
Serveer de Turkse wraps met een authentieke salade. Wrijf een
saladeschaal in met een doorgesneden knoflookteentje. Maak een
salade van 1 komkommer en 3 tomaten in stukken. Garneer met 150 gram
verkruimelde feta en 50 gram zwarte olijven. Breng de salade op
smaak met extra vergine olijfolie, citroensap, munt, en peper. |