1 ui
2 el vloeibare margarine
400 g vleestomaten
2 blokjes Knorr Bouillon Finesse Rundvlees
2 takken groene selder
1 blaadje laurier
tijm
250 g gemengd gehakt
1 ei
2 el paneermeel |
Breng in een
diepe pot voldoende water aan de kook om er de tomaten 20 seconden
in onder te dompelen. Leg ze dan in ijswater, pel ze en snijd ze in
stukken. Snijd de selder in stukken. Pel en snipper de ui fijn.
Verwarm de vloeibare margarine in een ruime pot en stoof de ui kort
aan. Voeg de tomaten, de selder, de bouillonblokjes, de laurier en
de tijm toe en begiet met 1l water. Laat 25 minuten op zacht vuur
met een deksel op de pot garen.
Meng ondertussen het gehakt met het ei en het paneermeel in een
ruime kom, kruid met peper en zout en rol er beetklare balletjes
van.
Verwijder de laurier en de tijm, en mix de soep met een staafmixer
glad. Voeg de balletjes bij de soep en laat ze 10 minuten op zacht
vuur garen.
Breng verder op smaak met peper en zout en serveer in kommen of
diepe borden. |