1 kg vastkokende
aardappelen
3 rode uien
75 g chorizo (stukje)
500 g stevige visfilet (bijv. tilapia of zalm)
4 eetlepels vloeibare margarine met olijfolie
2 eetlepels tomatenpuree
75 g ontpitte knoflookolijven
1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
150 ml druivensap of (iets zoete) witte wijn |
Schil de
aardappelen, snijd ze elk in 6 stukken en kook ze gedurende 15
minuten in een laagje water, ze zijn dan nog niet helemaal gaar.
Afgieten.
Pel ondertussen de uien en snijd ze in partjes. Snijd de chorizo in
blokjes en de vis in stukken.
Verhit de margarine in een diepe pan. Bak de uien met de chorizo
gedurende 3 minuten op een matig vuur. Roer de tomatenpuree erdoor
en bak gedurende een minuutje al roerend mee. Schep de olijven
erdoor.
Voeg het Knorr Bouillonketeltje Groenten toe aan het
chorizo-olijvenmengsel in de pan, laat het smelten en roer het
erdoor. Schep de hete aardappelen en stukken vis erdoor en voeg als
laatste het druivensap of de wijn toe. Breng het vocht aan de kook,
leg het deksel op de pan en laat het gerecht op een laag vuur in 10
minuten gaar worden.
Verdeel het gerecht over 4 warme diepe borden of kommen. |