400 g
vastkokende aardappelen
1 blokje Knorr Bouillon Finesse Groenten
1 ui
2 sjalotten
4 el vloeibare margarine
150 g gerookte spekblokjes
1 rijpe Reblochon kaas
2 teentjes knoflook
2 dl room
2 dl witte wijn
1 Knorr Bouillonketeltje Groenten |
Verwarm de oven
voor tot 180°C.
Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van 0,5 cm. Doe ze in
een panen voeg koud water bij tot ze net onderstaan. Voeg het
bouillonblokje toe en breng aan de kook. Kook ze in 15 minuten net
niet gaar. Giet ze af.
Pel en snipper intussen de ui en de sjalotten en fruit ze in 2
eetlepels vloeibare margarine. Voeg de spekblokjes toe en laat alles
3 minuten zachtjes bakken.
Bestrijk een ovenschotel in met 2 eetlepels vloeibare margarine.
Verdeel de helft van de spekblokjes over de bodem en leg er de helft
van de aardappelen op. Schik daarop de rest van de spekblokjes en
vervolgens de rest van de aardappelen.
Verdeel de kaas in 2 dikke plakken zonder de korst te verwijderen en
snipper de knoflook zeer fijn. Leg de kaas met de korst naar beneden
op de aardappelen.
Meng de room met de wijn en de knoflook met het bouillonketeltje en
verwarm op een laag vuur zodat het bouillonketeltje smelt. Breng op
smaak met peper. Schenk de saus over de aardappelen en bak 35
minuten in de voorverwarmde oven. Lekker met een groene salade. |