2 - 3
vleestomaten
1 sjalot
1 teentje knoflook
8 blaadjes basilicum
1 citroen
3½ el olijfolie
mespunt chilivlokken
1 courgette
peper
1 el Knorr Vloeibare Bouillon Kip, Thai of Morocco
400 g runderfilets |
De salsa: Snijd
de tomaten in blokjes en en snipper de sjalot fijn. Plet de look.
Hak 5 blaadjes basilicum fijn en meng met de tomatenblokjes, de
sjalot, knoflook, sap van ½ citroen, 1 el olijfolie en een mespuntje
chilivlokken. Meng zachtjes en zet even aan de kant.
Snijd de courgette in dikke plakken, wrijf ze in met olijfolie en
kruid met peper.
Verhit een grillpan en grill de courgetteplakken aan beide kanten.
Laat de gegrilde courgetteplakken afkoelen, snijd ze in blokjes en
meng met de tomatensalsa.
De tagliata van rund: Wrijf de rundsfilet in met de Knorr Vloeibare
Bouillon en olijfolie en kruid met peper. Verhit de grillpan en
grill de filet aan beide kanten gedurende 2 minuten. Laat het vlees
3 minuten rusten, snijd in plakken en kruid met een beetje peper en
zout.
Serveer de plakken rundsfilet met de tomaten-courgettesalsa en
garneer met extra basilicum en peper. |