4 uien
50 g margarine
1 kg rundstoofvlees
versgemalen peper
zout
1 takje tijm
1 laurierblaadje
3 takjes peterselie
1 flesje bruin bier à 300 ml
2 Knorr Bouillonketeltje Vlees
1 plakje peperkoek
2 el graanmosterd
Extra nodig: keukengaren |
Snipper de uien
en bak ze goudbruin in de margarine. Schep de uien uit de pan, kijk
of er voldoende bakvet is achtergebleven en voeg eventueel nog een
klontje margarine toe.
Kruid het vlees flink met peper en zout en bak rondom aan in de
margarine. Doe daarna de uien terug bij het vlees. Maak een boeketje
van de kruiden met een stukje keukengaren en doe het bij het vlees.
Blus af met bier en laat de bouillonketeltjes in de pan glijden.
Bestrijk de peperkoek met mosterd en leg bovenop het vlees. Laat dit
anderhalf tot 2 uur op een laag pitje sudderen. |