200 g rundsvlees
4 sjalotten
1 wit van prei
4 teentjes knoflook
1 stengel citroengras
1 soeplepel gember, gehakt
2 soeplepels sesamolie
4 soeplepels korianderblaadjes
2 Knorr Bouillonketeltjes Vlees
vissaus
1 dl kokosmelk |
Snij het
rundsvlees in dunne plakjes. Snij de sjalot en prei fijn, hak de
knoflook.
Stoof de groenten in de sesamolie. Voeg 1 liter water, het
citroengras en de gember toe. Laat op een laag vuur smoren in de
helft van de olie en dit gedurende 15 minuten.
Bak de plakjes rundsvlees op een hoog vuur in de resterende olie,
breng op smaak met zout en peper. Voeg de koriander, de plakjes
vlees en de Knorr Bouillonketeltjes bij de soep. Breng op smaak met
enkele druppels vissaus.
Voeg kokosmelk toe en let er dan op dat je het niet meer laat koken. |