24 lasagnevellen
2 wortels
1 courgette
2 uien
2 teentjes look
2.5 el vloeibare margarine
400 g gehakt
1 dl rode wijn
750 ml passata
2 Knorr Bouillonketeltje Vlees
1 el oregano
250 ml melk
3.5 el maïzena
75 g geraspte kaas |
Verwarm de
heteluchtoven voor op 200°C. Kook de lasagnevellen voor indien
vermeld op de verpakking.
Schrap de wortels en snijd de wortels en de courgettes in zeer
kleine blokjes. Pel en snipper de ui en de look zeer fijn.
Verwarm de margarine in een grote koekenpan, voeg het gehakt toe en
bak het los, ca. 4 minuten. Voeg er de ui, de look en de groenten
bij en roerbak 3 minuten. Giet er de wijn en de passata bij. Voeg al
roerende de Bouillonketeltjes toe, kruid met de oregano en peper.
Verwarm nog 3 minuten.
Breng de melk tegen de kook aan. Voeg 3-4 eetlepels maïzena al
roerende aan de hete melk toe. Kruid met zout en peper.
Vet een ovenschotel dun in met vloeibare margarine en giet er dan de
helft van de witte saus in. Schik hierop de lasagnevellen en de
vleesbereiding in regelmatige lagen om en om.
Verdeel de rest van de witte saus erover en bestrooi met de kaas.
Bak de lasagne bolognese ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven. |