300 g witte
asperges
300 g groene asperges
1 el olijfolie
150 g risottorijst
1 zakje Knorr Saus voor Asperges ą 40 g
150 g gerookte kipfilet, in dunne plakjes
versgemalen witte peper |
Schil de
asperges. Breek of snijd het onderste stugge stukje van de asperges
(2-3 cm). Snijd de asperges in stukjes van ±4 cm. Kook de witte
aspergestukjes 10 minuten in kokend water met een snufje suiker.
Voeg de groene aspergestukjes toe en kook het geheel nog 7 minuten.
Laat de aspergestukjes uitlekken.
Verhit de olijfolie en voeg de risotto toe. Laat de risotto al
roerende 1 minuut bakken en de korrels glazig zien. Schenk er 500 ml
koud water bij en voeg de inhoud van het zakje saus voor asperges
toe. Roer alles goed door en kook het al roerende ongeveer 20
minuten op een laag vuur, totdat de risotto gaar is maar nog wel
stevig (al dente) is.
Voeg de stukjes gerookte kipfilet en de asperges toe. Warm alles nog
± 3 minuten goed door en breng het op smaak met peper. Serveer het
risotto met witte en groene asperges direct. |