2 tenen knoflook
1 kleine courgette
1 kleine aubergine
2 rode paprika’s
1 el olijfolie
1 blik tomatenblokjes in blik
150 ml halfvolle melk
1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
125 g lasagnebladen
1 bol mozzarella |
Verwarm de oven
voor op 200°C (heteluchtoven 185°C). Vet een grote ovenschaal in.
Pel de knoflook en hak hem fijn, was de courgette en aubergine en
snijd ze in stukjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en
snijd de paprika in stukjes.
Verwarm de olie met de knoflook in een ruime pan en voeg de groenten
toe. Bak de groenten al omscheppend 2 minuten. Voeg de
tomatenblokjes, de melk en het bouillonketeltje toe en breng de saus
aan de kook. Zet het vuur laag en laat de saus 3 minuten zachtjes
koken.
Vul de ovenschaal om en om met een laagje lasagnesaus en
lasagnebladen. Begin en eindig met een laagje saus. Snijd de
mozzarella in dunne plakjes en verdeel het over de lasagne. Laat de
lasagne in het midden van de oven in 30 minuten gaar worden. |