1.5 kg witte
asperges
1 kg kruimige aardappels
1 zakje Knorr Natuurlijk Lekker Saus voor Asperge á 40 g
500 g zalmmoten (4 stuks à 125 g)
1.5 eetlepel olijfolie
100 ml melk
3 eetlepels koken, bakken en roerbakken vloeibaar roombotersmaak
1 snufje gemalen nootmuskaat
2 eetlepels verse peterselie gehakt |
Schil de
asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden.
Snijd de houtachtige uiteinden (2-3 cm) eraf. Breng in een pan ruim
water aan de kook. Kook de asperges 5 min. Draai het vuur uit, leg
de deksel op de pan en laat ze 15-20 min. in het hete water nagaren.
Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 15 min.
gaar.
Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit
intussen een grillpan, bestrijk de zalmmoten met olie en bestrooi ze
met zout en peper. Grill de zalm 4-6 min.
Stamp intussen de aardappels, met de melk en de vloeibare margarine
tot een puree. Breng deze op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Verdeel de asperges over de borden, schenk de saus erover en
bestrooi met peterselie. Leg de gegrilde zalmmoten ernaast. Serveer
de aardappelpuree erbij. |