100 ml slagroom
1 zakje Knorr Natuurlijk Lekker! Lasagne
200 g tomaten
2 ui
1 courgette
200 g spinazie
100 g rucola
8 volkoren lasagnevellen
200 g verse geitenkaas
extra nodig: ingevette ovenschaal |
Verwarm de oven
voor tot 200°C. Breng voor de saus 400 ml water met de slagroom aan
de kook. Voeg al roerende de inhoud van het zakje Knorr Natuurlijk
Lekker! Mix voor Lasagne toe. Laat de saus een paar minuten zachtjes
koken en neem de pan van het vuur.
Was de tomaten en snijd ze in plakken. Was de spinazie en de rucola
en laat ze goed uitlekken. Pel de ui en was de courgette. Snijd ze
in reepjes.
Verhit 1 el van de olie in een grote braadpan en bak de ui en de
courgette 3 minuten op een hoog vuur. Schep ze uit de pan. Verhit 1
el van de olie en roerbak de spinazie met de rucola al omscheppend
totdat ze geslonken zijn. Doe ze over in een zeef en laat ze
uitlekken.
Schep de helft van de saus in de ovenschaal. Verdeel er in laagjes
de helft van de lasagnebladen, de helft van de ui en courgette, de
helft van de plakken tomaat, de helft van het spinaziemengsel en de
helft van de verkruimelde geitenkaas over. Herhaal deze lagen
nogmaals.
Bak de lasagne in de voorverwarmde oven in 30-40 minuten lichtbruin
en gaar.
Groente tip:
• Voeg ook eens basilicum of tijm toe voor nog meer smaak. Bak de
kruiden dan met de spinazie en de rucola mee.
• Voor een intensievere tomatensmaak vervang je een gedeelte van de
tomaten door zongedroogde tomaatjes. |