Recept 436, Risotto met eekhoorntjesbrood.

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

30 g gedroogd eekhoorntjesbrood (boleten)
1 middelgrote ui
2 eetlepels verse oregano (of 2 theelepels gedroogde oregano)
2 Knorr Bouillonketeltje Groenten
2 eetlepels vloeibare margarine
300 g risotto rijst (bijv. carnaroli)
200 ml droge witte wijn
4 eetlepels mascarpone
50 g geraspte Parmezaanse kaas

Week het eekhoorntjesbrood 10 minuten in warm water. Laat ze uitlekken, snijd eventuele stugge stukjes van de steeltjes en hak de rest van de paddenstoelen fijn. Pel en snipper de ui en hak eventueel de verse oregano fijn. Breng 1.25 l water met de Knorr Bouillonketeltjes Groenten aan de kook en laat de bouillon op een laag vuur zachtjes koken.
Verhit de margarine in een pan met dikke bodem en fruit de ui op een halfhoog vuur goudgeel en glazig. Voeg de paddenstoelen toe en schep goed om. Voeg de rijst toe en bak mee totdat de korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en kook totdat alle wijn is opgenomen.
Voeg de bouillon in gedeelten toe, voeg de volgende hoeveelheid pas toe als de vorige geheel door de rijst is opgenomen. Kook de risotto in ca. 25 minuten beetgaar. Schep de oregano en de mascarpone door de risotto en serveer de risotto bestrooid met Parmezaanse kaas en eventueel nog wat verse oreganoblaadjes.

    

Bron: www.knorr.com/nl