Recept 434, Risotto met spinazie en geitenkaas.

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

500 g verse spinazie
2 Knorr Bouillonketeltje Kip
1 middelgrote ui
2 teentjes knoflook
3 eetlepels vloeibare margarine
400 g risotto rijst (bijv. Arborio of Carnaroli)
100 ml droge witte wijn
150 g verse geitenkaas
100 g geraspte Parmezaanse kaas

Was en droog de spinazie in een slacentrifuge. Breng 1 l water met de Knorr Bouillonketeltjes Kip aan de kook en zet het vuur laag. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verwarm 2 eetlepels van de vloeibare margarine en fruit de ui en de knoflook in ca. 5 minuten goudgeel en glazig.
Voeg de rijst toe en bak al omscheppend mee totdat de korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en laat hem helemaal inkoken. Voeg de bouillon in gedeelten toe en voeg het volgende deel pas toe als het vorige helemaal is opgenomen.
Verwarm intussen de rest van de vloeibare margarine en laat de spinazie in ca. 5 minuten al omscheppend slinken. Giet het overtollige vocht af en hak de spinazie fijn. Voeg de spinazie, de in stukjes verdeelde geitenkaas en de helft van de Parmezaanse kaas aan de risotto toe en schep alles goed door. Serveer met de rest van de Parmezaanse kaas.

    

Bron: www.knorr.com/nl