1 pak Knorr
Wereldgerecht Indiase Kip Madras XXL
375 g kipfilet (of gebruik 320 g Kipstuckjes van De Vegetarische
Slager)
500 g sperzieboon
2 uien
3 tomaten
1 appel
3 bosui
200 ml crème fraîche light
olie |
Snij de kipfilet
in blokjes. Meng de specerijenmix met 3 el olie en marineer hierin
de kipblokjes ca. 10 min.
Snij de tomaten en appel in blokjes. Snipper de uien grof en snij de
bosui in smalle ringen. Halveer de sperziebonen en kook ze ca. 5
min. voor. Kook ondertussen de rijstmix in ruim kokend water in ca.
14 min. gaar en giet af.
Verhit 1 el olie in een grote koekenpan en bak de kipblokjes
goudbruin en gaar. Voeg de uien toe en bak ca. 2 min. mee. Voeg de
tomaten toe en bak nog ca. 1 min.
Voeg dan de sausmix en vervolgens 500 ml water toe en breng het
geheel al roerend aan de kook. Voeg de appel en de sperziebonen toe
en laat het ca. 2 min. zachtjes doorkoken.
Haal de pan van het vuur, roer de crème fraîche erdoor en bestrooi
met de bosui. Serveer de Kip Madras en de rijst apart van elkaar. |