750 g asperges
2 eieren
1 pakje Knorr Kant en Klaar Saus voor Asperges a 300 ml
1 zak Knorr Witte Saus
150 g gerookte zalm
8 volkoren boterhammen
2 el vloeibare margarine (om boterham te bestrijken)
1 bakje tuinkers |
Schil de
asperges en snijd het onderste harde stukje (1 tot 3 cm) eraf. Kook
ze tot ze gaar zijn (ca. 15 minuten, afhankelijk van de dikte). Haal
ze uit het water en laat ze goed uitlekken.
Kook ondertussen de eieren in 8 minuten hard. Spoel af met koud
water, pel ze en prak ze fijn.
Verwarm de Knorr Aspergessaus en Knorr Wittesaus volgens de
aanwijzingen op de verpakking.
Besmeer de boterhammen met margarine en bestrooi ze met wat peper.
Leg op 4 borden een boterham. Beleg ze met gerookte zalm. Leg de
warme asperges erop, schep de saus erover. Knip de tuinkers los.
Strooi het gekookte ei en de tuinkers over de asperges. Leg de
andere boterhammen er schuin tegen aan. Serveer de
asperge-maaltijdsandwich met gerookte zalm, gekookte eitjes en
tuinkers direct. |