500 g kruimige
aardappels
1 wortel
1 prei (witte gedeelte)
1 ui
8 sneetjes witbrood
1 el vloeibare margarine
2 blokjes Knorr Bouillon Groenten a 20 g
50 ml slagroom
1 mespunt gemalen nootmuskaat
1 mespunt witte peper
2 el fijngeknipte bieslook
Extra nodig: staafmixer |
Schil de
aardappels en de wortel en hak ze fijn. Maak de prei schoon en snijd
hem in ringen. Pel en snipper de ui. Rooster de sneetjes brood
lichtbruin.
Verhit de vloeibare margarine in een soeppan en fruit de ui goudgeel
en glazig. Voeg de aardappel, wortel en prei toe en bak alles al
omscheppend 5 minuten. Schenk 800 ml water in de pan en verkruimel
de blokjes Knorr Finesse Groenten erboven. Breng alles aan de kook,
temper het vuur en laat de aardappelsoep op een laag vuur 20 minuten
zachtjes koken.
Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Voeg
de slagroom toe en breng de soep aan de kook. Breng op smaak met de
nootmuskaat en peper naar smaak. Snijd het brood in dobbelstenen.
Garneer de aardappelsoep met het bieslook en het brood. |