250 g penne
pasta
200 g gekookte ham
1 courgette
1 rode paprika
1 teentje knoflook
1 el vloeibare margarine
250 ml melk
1 zakje Knorr Mix voor Ovenpasta Ham-Kaas a 60 g
100 g geraspte Parmezaanse kaas
Extra nodig: ingevette ovenschaal |
Verwarm de oven
voor tot 200 °C. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de
verpakking beetgaar en giet hem af. Snijd de ham ik blokjes. Was en
snijd de courgette in plakjes van ½ cm. Maak de paprika schoon,
verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Pel en
snipper de knoflook.
Verwarm de vloeibare margarine en fruit de knoflook 2 minuten op een
heel laag vuur. Voeg de ham toe en bak 2 minuten mee. Voeg de
groenten toe en bak al omscheppend 3-4 minuten. Roer de melk met de
inhoud van het zakje Knorr Mix voor Ovenpasta Ham-Kaas door elkaar.
Schep de pasta door het groentemengsel en doe het over in de
ovenschaal.
Schenk de saus erover en strooi de geraspte Parmezaanse kaas erover.
Bak de voorjaars ovenschotel met courgette in 25-30 minuten tot de
bovenkant goudbruin is en bubbelt. |