500 g witte
asperges
zout
0.5 tl suiker
1 blik Knorr Kant en Klaar Hollandaisesaus ą 300 ml
50 g geraspte kaas
1 klein eitje
4 ciabatta's
4 el pesto
8 plakken parmaham
8 zongedroogde tomaatjes |
Verwarm de oven
voor op 220°C. Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder
het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige uiteinden (± 3 cm)
eraf.
Breng in een wijde pan (of in een speciale aspergepan) ruim water
aan de kook met het zout en de suiker. Kook hierin de asperges 10
minuten. Draai dan het vuur uit, leg het deksel op de pan en laat ze
- afhankelijk van hun dikte - 15-20 min in het hete water nagaren.
Verwarm ondertussen de saus. Haal de pan van het vuur en meng de
kaas door de saus. Laat deze dan even afkoelen en meng er vervolgens
het ei door.
Snijd de ciabatta's doormidden en besmeer de onderste helften met de
pesto. Verdeel er de in stukjes gesneden zongedroogde tomaatjes
over. Leg hier de parmaham op en schik per ciabatta 2 gehalveerde
asperges op de ham. Verdeel de saus over de asperges en gratineer de
ciabatta's 10 minuten in de oven. |