1 pak Knorr
Wereldgerecht Chinese Beef Shanghai
225 g mager rundergehakt
250 g champignons
1 ui
1 prei
125 g taugé
3 bosui
olie |
Meng de
kruidenmix met het gehakt. Draai er kleine gehaktballetje van (ca.
15 stuks). Snipper de ui fijn en snij de champignons in vieren. Snij
de prei in halve ringen en bosui in smalle ringen.
Verhit ondertussen 1 el olie in een koekenpan en bak de
gehaktballetjes tot ze gaar zijn. Houd ze apart op een bord. Doe nog
1 el olie in de pan en bak de champignons, ui en prei ca. 3 min.
Voeg dan de taugé, 350 ml water en de sausmix toe. Breng het geheel
al roerend aan de kook en laat ca. 3 min. zachtjes doorkoken. Voeg
de gehaktballetjes toe en verwarm ze ca. 1 min. mee.
Kook intussen de mie in ruim kokend water in ca. 3 min. gaar. Maak
de mie los met een vork en giet het vervolgens af. Doe de mie terug
in de pan, voeg de kruidige olie toe en meng goed.
Bestrooi de saus met de bosui en serveer de mie en de saus apart. |