250 g gedroogde
groene linzen
1 pak Knorr Wereldgerecht Zuid-Afrikaanse Bobotie à 318 g
250 g sperziebonen, gehalveerd
1 appel met rode schil, gewassen en in stukjes
125 ml crème fraîche
extra nodig: ingevette ovenschaal |
Verwarm de oven
voor tot 210°C. Doe de linzen in een pan met net voldoende water tot
ze onder staan en een snufje zout. Breng ze aan de kook en kook ze
op een laag vuur met de deksel op de pan volgens de aanwijzingen op
de verpakking gaar. Giet en spoel de linzen af. Doe de terug in de
pan, voeg de sperziebonen en de inhoud van het zakje ‘kruidenmix’
uit het pak toe. Schep alles goed om.
Voeg de ‘sausmix’ uit het pak, 200 ml koud water en de crème fraîche
toe. Breng alles aan de kook en laat 3 minuten zachtjes sudderen.
Schep de appelstukjes erdoor en verwarm nog 1 minuut.
Doe alles over in de ovenschaal en bak de Zuid-Afrikaanse bobotie in
de voorverwarmde oven, in 14-16 minuten goudbruin. Lekker met gele
rijst. |