1 pastinaak à
200 g
250 g prei
2 teentjes knoflook
2 el olijfolie
200 g vegetarisch gehakt
2 el tomatenpuree
400 g tomatenblokjes in blik
2 tl Knorr Bouillonketeltje Groenten
130 g lasagnevellen (6 stuks)
150 g (oranje) tomaten |
Schil de
pastinaak, snijd hem in plakjes van ½ cm dik en snijd de grote
plakjes in vieren en halveer de kleine plakjes. Maak de prei schoon
en snijd ze in ringen. Pel en snipper de knoflook.
Verhit de olie in een braadpan en bak pastinaak en de prei al
omscheppend zachtjes gaar. Voeg het vegetarische gehakt en de
knoflook toe en bak alles al omscheppend bruin.
Voeg de tomatenpuree, de gesneden tomaten en 800 ml water toe en
breng alles aan de kook. Roer de inhoud van het Knorr
Bouillonketeltjes erdoor. Leg de deksel op de pan en kook 15 minuten
op een laag tot halfhoog vuur.
Was intussen de kerstomaatjes en halveer ze. Voeg ze aan het einde
van de kooktijd toe. Breek intussen de lasagnevellen in stukken en
kook ze ongeveer 10 minuten in ruim water. Laat ze in een zeef
uitlekken.
Voeg de pasta aan de lasagnesoep toe en warm alles goed door.
Serveer met halfvolle room en fijngesneden basilicum. |