6 rode uien
500 g runderstoofvlees
4 eetlepels vloeibare margarine
2 Knorr Bouilonketeltjes Vlees
1 flesje donker bier
1 kg aardappels
4 laurierblaadjes
400 g sperziebonen
4 eetlepels fijngehakte peterselie
1-2 eetlepels Maizena Express voor Bruine Saus |
Pel en snijd de
uien in halve ringen. Snijd het vlees in stukjes en bestrooi ze met
peper en zout.
Verwarm de margarine in een stoofpan en bak hierin de stukjes vlees
rondom bruin. Voeg de ui en 2 laurierblaadjes toe en bak deze 3
minuten mee. Voeg de bouillonketeltjes toe en laat ze smelten.
Schenk het bier langs de rand van de pan bij het vlees. Verwarm het
bier al roerende totdat de tabletten zijn opgelost. Voeg net zo veel
heet water toe totdat het vlees onder staat. Breng tegen de kook
aan. Leg een deksel op de pan en stoof het vlees in ca. 2 uur gaar.
Schil ondertussen de aardappels en snijd in vieren. Kook ze in een
laag water met de laurierblaadjes en met het deksel op de pan, in
ca. 20 minuten gaar. Afgieten.
Maak ondertussen de sperziebonen schoon en kook ze 8-10 minuten in
kokend water. Afgieten en op smaak brengen met wat peper.
Roer Maizena Express voor Bruine Saus door de runderstoofpot om het
stoofvocht te binden. Even laten pruttelen.
Verdeel de runderstoofpot, de laurieraardappels en de
sperzieboontjes over 4 borden. Bestrooi met de peterselie. |