300 g witte
rijst
500 g dik gesneden magere varkenslappen
2 teentjes knoflook
400 g prei (in ringen gesneden)
2 cm verse gember
1 eetlepel bruine suiker of palmsuiker
sap van 1 limoen
1 bakje shiitakes (100 g)
2 eetlepels zonnebloem- of arachide-olie
1 Knorr bouillonketeltje kip
2 eetlepels ketjap manis (zoete ketjap) of sojasaus |
Kook de rijst
gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en
laat de rijst 15 minuten nagaren met de deksel op de pan.
Pel de knoflook en snijd deze in dunne plakjes .Veeg de shii-takes
schoon en snijd deze doormidden. Schil de gember en hak of rasp het
stukje fijn.
Verhit een wok op hoog vuur. Verwarm de olie en wok de spekreepjes
in 8 minuten krokant. Schep het overtollig vet voorzichtig uit de
wok. Voeg de knoflook, gember, shii-takes en prei toe en roerbak 3
minuten. Voeg de bruine suiker toe. Blus af met limoensap. Voeg het
bouillonketeltje met 150 ml (een kopje) water en de ketjap toe. Laat
het geheel nog 2 minuten zacht doorkoken onder af en toe roeren.
Serveer de vleesschotel met de gekookte rijst. |