| 
			 200 gram 
			bloemkolen (in roosjes) 
			200 gram kastanjechampignons (schoongeveegd) 
			2 rode uien (in ringen) 
			1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden 
			1 groot ei (gesplitst)  
			200 gram bloem 
			200 milliliter pils 
			1 teentje knoflook (geperst) 
			500 milliliter arachideolie (om te frituren) 
			500 milliliter zonnebloemolie (om te frituren)  | 
			
			 Blancheer de 
			bloemkool 2 minuten in kokend water met zout. Giet af en spoel onder 
			koud water af. Laat goed uitlekken. Meng alle groenten in een kom 
			met de Italiaanse kruiden, zout en peper. 
			Klop het eiwit in een brandschone kom stijf. Klop in een andere 
			grote kom de bloem en het bier door elkaar. Klop de eidooier en 
			knoflook erdoor tot een glad beslag en breng op smaak met zout en 
			peper. Spatel het eiwitschuim voorzichtig erdoor tot alles goed is 
			gemengd. 
			Verhit intussen de olie in een hoge pan tot een druppel van het 
			beslag direct gaat bruisen en blijft drijven. Verwarm de oven voor 
			op 60ºC. Haal steeds een paar stukjes groenten door het beslag en 
			leg ze voorzichtig in de olie. Frituur in 2-3 minuten licht 
			goudbruin en schep met een schuimspaan uit de olie. Laat kort 
			uitlekken op keukenpapier en frituur de volgende portie. Houd de 
			gefrituurde groenten tussendoor eventueel warm en knapperig in de 
			verwarmde oven. 
			Bereidingstip 
			Lekker met een mosterdmayo van 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel 
			Griekse yoghurt en 1 eetlepel grove mosterd.  |