| 
			 2 eetlepels 
			olijfolie 
			1 ui (gesnipperd) 
			2 teentjes knoflook (geperst) 
			1 theelepel komijnpoeder (djinten) 
			1 theelepel korianderpoeder (ketoembar) 
			200 milliliter groentebouillon 
			300 gram diepvriesdoperwten 
			0.5 krop kropsla 
			0.5 citroen (sap) 
			rauwkost (voor erbij) 
			soepstengel (voor erbij)  | 
			
			 Verhit de 
			olijfolie en fruit hierin de ui. Voeg de knoflook, komijnpoeder en 
			korianderpoeder toe en bak kort mee. Voeg de groentebouillon en 
			doperwten toe en breng aan de kook. Kook circa 5 minuten onafgedekt. 
			Doe alles in een blender met de sla en pureer glad. Laat afkoelen. 
			Voeg het citroensap toe en meng goed. 
			Bereidingstip 
			Serveer de sladip met groentesticks van wortel, komkommer en paprika 
			en dipstokjes of soepstengels.  |