| 
			 1 ciabattabrood 
			(in plakken) 
			olijfolie extra vergine 
			200 gram cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd) 
			voor de tapenade 
			1 bosje peterselie 
			1 citroen (rasp) 
			100 gram groene olijven (zonder pit) 
			1 eetlepel oregano of 
			1 eetlepel tijm 
			2 teentjes knoflook 
			4 eetlepels kappertjes 
			6 eetlepels olijfolie  | 
			
			 Verwarm de 
			oven voor op 200ºC. Bestrijk de ciabattasneetjes met olijfolie, leg 
			ze op de bakplaat en zet circa 8 minuten in het midden van de oven 
			tot ze lichtbruin en krokant zijn. Haal het brood uit de oven. 
			Schakel de oven terug naar 180ºC. Leg de tomaatjes met de snijkant 
			naar boven op de bakplaat. Sprenkel er olijfolie over en bestrooi ze 
			met zout en peper. Zet ze in het midden van de oven en pof ze circa 
			15 minuten tot ze een beetje rimpelig zijn. Laat afkoelen. 
			Leg wat peterselieblaadjes voor garnering apart. Pureer de rest van 
			de ingrediënten voor de olijventapenade glad in de keukenmachine of 
			met de staafmixer. Voeg eventueel extra olijfolie toe. Breng op 
			smaak met zout en peper. 
			Verdeel de tapenade over de ciabattasneetjes. Garneer met de gepofte 
			tomaatjes en peterselie.  |