| 
			 1 ui 
			3 gegrilde paprika’s uit pot 
			2 el olijfolie 
			450 gr aardappelschijfjes 
			40 gr gemengde olijven 
			5 zongedroogde tomaten 
			2 takjes bladpeterselie 
			45 gr ansjovisfilets uit blik 
			5 eieren 
			1 tl gerookte paprikapoeder 
			60 gr geraspte Manchego kaas 
			Peper en zout  | 
			
			 Verwarm de oven 
			voor op 200ºC. Bekleed de ovenschaal met bakpapier. 
			2 
			Pel en snipper de ui en snijd de gegrilde paprika in stukjes. Verhit 
			olijfolie in een koekenpan en fruit de ui 3-4 min. Voeg de 
			aardappelschijfjes en gegrilde paprika’s toe en bak 8 min mee. 
			3 
			Snijd ondertussen de olijven en zongedroogde tomaten in stukjes. Hak 
			de peterselie fijn en snijd de ansjovisfilets in stukjes. Schep 
			alles door het aardappelmengsel. 
			4 
			Klop de eieren los in een mengkom en voeg gerookt paprikapoeder toe. 
			Schep de geraspte Manchego kaas door het ei en voeg flink wat peper 
			toe en zout naar smaak. 
			5 
			Verdeel de helft van het aardappelmengsel over de ovenschaal en druk 
			goed aan. Schenk hier de helft van de losgeklopte eieren overheen. 
			Voeg de rest van het aardappelmengsel toe en druk opnieuw goed aan. 
			Schenk tot slot de rest van de eieren over het geheel. 
			6 
			Bak in ca 35 min. af in de oven tot de bovenkant mooi bruin is en de 
			ingrediënten gaar zijn 
			7 
			Haal uit de oven en laat afkoelen. Snijd in blokjes van 2x2 cm.  |