Zuurkoolschotel uit de Romertopf

Ingrediënten voor 4 personen:

De romertopf in een niet voorverwarmde oven van 250 g, 2 uur laten staan.
- 500 g zuurkool
- 500 g aardappelen
- 4 stukken kipfilet of kippenpoten of casselererib
- 3 bouillonblokjes
- kummel
- 2 uien
-laurierblaadje
- kruidnagelen
- halve liter bouillon (evt de helft witte wijn)

Bereiding:

Romertopf een half uurtje in koud water zetten.

Ondertussen 1 ui klein snijden, de ongeschilde en gewassen aardappelen in schijfjes snijden, de kipfilet in grote stukken snijden.
Half liter water koken en de bouillonblokjes erin oplossen.
Op de bodem van de romertopf de gesneden uien leggen, daar bovenop 250 g zuurkool, bestrooien met kummel en een beetje zout, de stukjes kip er tussen leggen, en daar bovenop de schijfjes aardappelen.
Dit allemaal herhalen.
Er bovenop een hele gepelde ui, daarin steek je een laurierblaadje en wat kruidnagels.
Dit overgieten met de bouillon.
Serveertips:
Dit is een recept uit Straatsburg.