In de schijnwerpers de...

  

Kijk ook eens op de hele site, je weet niet wat je mist, veel plezier !

HET GEMAK VAN KOKEN IN DE RÖMERTOPF:

De eenvoudige handeling en bereiding maakt koken in de RÖMERTOPF voor iedereen mogelijk. In weinig tijd zet u een heerlijke maaltijd op tafel. U vult de RÖMERTOPF volgens de receptuur en schuift deze in een koude oven.
Vervolgens doet de oven het werk voor u. De gerechten worden gaar gesmoord en de sappen van de ingrediënten vermengen zich, waardoor de smaak nog beter tot zijn recht komt en blijven de vitaminen behouden.
Het aanbranden van gerechten behoort tot het verleden en de oven blijft ook schoon. Vóór het eerste gebruik goed schoonborstelen met warm water en een paar druppels afwasmiddel. Voor elk gebruik even onder stromend water houden en uit laten lekken. De RÖMERTOPF vullen volgens receptuur, met deksel afsluiten en in het midden van koude oven zetten. De gewenste oventemperatuur instellen. Uit de warme oven op plank of dock zetten, nooit op een koud oppervlak plaatsen.
Schoonmaken met borstel en een paar druppels afwasmiddel of in de vaatwasmachine. Gebruik geen schuurmiddel. Na gebruik in elkaar wegzetten. De RÖMERTOPF verdraagt geen grote temperatuur verschillen. Kan niet rechtstreeks op de gasvlam of elektrische plaat gezet worden. Indien u vaak visgerechten bereidt, raden wij u de speciale Vis RÖMERTOPF aan, daar in de normale RÖMERTOPF een reuk van vis zal achterblijven. Toevoeging van vloeistoffen dienen licht verwarmd te zijn. Wanneer u zich aan bovenstaande voorschriften houdt, zult u jarenlang plezier hebben van uw RÖMERTOPF.

Temperaturen in één oogopslag:

Elektrisch fornuis 190ºC t/m 250ºC Gasfornuis met stap 3 beginnen
en langzaam verwarmen tot de gewenste temperatuur is bereikt.

Ook een römertopf recept insturen, mail het recept naar me toe !

 

De Lekkerste RÖMERTOPF (143) recepten !

 Alle recepten worden gewaardeerd door sterren ( van 1 t/m 5 sterren) !

1 = lekker, 2 = erg lekker, 3 = heel lekker, 4 = geweldig lekker, 5 = super lekker !

            

In de schijnwerpers de...

De Recepten:

Recept 1, Gebraden Ossenhaas uit de Römertopf.

Recept 2, Schotel van rundvlees en champignons uit de Römertopf.

Recept 3, Ragoût van ossenstaart uit de Römertopf.

Recept 4, Zuurkoolschotel uit de Römertopf.

Recept 5, Spitskool uit de Römertopf.

Recept 6, Ratatouille met gehaktballetjes uit de Römertopf.

Recept 7, Bloemkoolschotel met vis uit de Römertopf.

Recept 8, Tuinmanspot uit de Römertopf.

Recept 9, Witlof op Vlaamse wijze uit de Römertopf.

Recept 10, Rollade met wortel en prei uit de Römertopf.

Recept 11, Indonesische visschotel uit de Römertopf.

Recept 12, Italiaanse stoofschotel uit de Römertopf.

Recept 13, Witte bonen met vis uit de Römertopf.

Recept 14, Vis-groentesoep uit Marseille uit de Römertopf.

Recept 15, Couscous uit Noord-Afrika uit de Römertopf.

Recept 16, Kabeljauw uit de Römertopf.

Recept 17, Elzasser stoofschotel uit de Römertopf.  

Recept 18, Kip met appel en room uit de Römertopf  

Recept 19, Römertopf á lá binca.

Recept 20, Kip met spek uit de Römertopf.  

Recept 21, Kippenbouten in kerriesaus uit de Römertopf.  

Recept 22, Varkenslever met ui en kruiden uit de Römertopf.

Recept 23, Leidse kalfskotelet uit de Römertopf.  

Recept 24, Servisch rijstgerecht uit de Römertopf.  

Recept 25, Varkenshaas met amandelen uit de Römertopf.

Recept 26, Varkensgebraad op Boheemse wijze uit de Römertopf.

Recept 27, Vis florentine uit de Römertopf.

Recept 28, Aardappels gevuld met gehakt in de Römertopf.

Recept 29, Gevulde paprika’s uit de Römertopf (veg.).

Recept 30, Rundvlees uit de Römertopf.

Recept 31, Hutspot anders uit de Römertopf.

Recept 32, Goulash uit de Römertopf.

Recept 33, Hongaarse goulash uit de Römertopf.

Recept 34, Gesmoord rundvlees uit de Römertopf.

Recept 35, Gevulde runderrolletjes uit de Römertopf.

Recept 36, Lamsvlees uit de Römertopf.

Recept 37, Pittige paprikakip op z’n Hongaars uit de Römertopf.

Recept 38, Kerriekip uit de Römertopf.

Recept 39, Gemarineerd staartstuk op Duitse wijze uit de Römertopf.

Recept 40, Gebraden kalfsfricandeau in roomsaus uit de Römertopf.

Recept 41, Stoofpot van varkensvlees uit de Römertopf.

Recept 42, Choucroûte Alsacienne uit de Römertopf (zuurkool uit de Elzas).

Recept 43, Het droomgerecht van de slager uit de Römertopf.

Recept 44, Gebraden Casselerrib uit de Römertopf.

Recept 45, Varkenshaas met zuurzoete saus uit de Römertopf.  

Recept 46, Italiaanse varkensfilet uit de Römertopf.  

Recept 47, Kalfslever in wijnsaus uit de Römertopf.

Recept 48, Gevulde kalfsborst uit de Römertopf.  

Recept 49, Irish stew uit de Römertopf.  

Recept 50, Zuurkool met kip uit de Römertopf.

Recept 51, Kippenpoten met kerrierijst uit de Römertopf.  

Recept 52, Kip Sirikit uit de Römertopf.  

Recept 53, Ragoût van poularde uit de Römertopf.

Recept 54, Poularde Tokio uit de Römertopf.

Recept 55, Preischotel uit de Römertopf.

Recept 56, Indische rosbief uit de Römertopf.

Recept 57, Vlaamse ossenlapjes uit de Römertopf.

Recept 58, Runderrollade met knoflookgehakt uit de Römertopf.

Recept 59, Spaanse kip uit de Römertopf.

Recept 60, Wiener rostbraten uit de Römertopf.

Recept 61, Rundvlees van de zigeuners uit de Römertopf.

Recept 62, Ronalds maaltje uit de Römertopf.

Recept 63, Goulash met koolraap en knolselderij uit de Römertopf.

Recept 64, Hongaarse herdersgoulash uit de Römertopf.

Recept 65, Hutspot uit de Römertopf.

Recept 66, Gesmoorde runderlapjes uit de Römertopf.

Recept 67, Stroganoff uit de römertopf.

Recept 68, Kip uit de Römertopf gemarineerd met kerrie-sinaasappel.

Recept 69, Gehaktbrood uit de Römertopf.

Recept 70, Rundvleesschotel met champignons uit de Römertopf.

Recept 71, Bulgaarse stoofschotel uit de Römertopf.

Recept 72, Kip á La Bonne Femme In De Römertopf.

Recept 73, Kip in het potje uit de Römertopf.  

Recept 74, Italiaans varkensvleesgerecht uit de Römertopf.  

Recept 75, Römertopf Provencaal.

Recept 76, Römertopf met spinazie.

Recept 77, Ossobucco uit de Römertopf.

Recept 78, Entrecote op Duitse wijze uit de Römertopf.

Recept 79, Parijse kipschotel.

Recept 80, Bulgaarse stoofschotel.

Recept 81, Prei uit de Romertopf.

Recept 82, Kiprollade á la bartje.

Recept 83, Vlaamse Stoofkarbonades.

Recept 84, Hongaarse pilafrijst.

Recept 85, Tajine van Lamsvlees en abrikozen.

Recept 86, Zalm Met Kruidenkorst uit de Römertopf.

Recept 87, Chinees Varkensvlees.

Recept 88, Gegratineerde aardappelen.

Recept 89, Gebraden gehakt.

Recept 90, Italiaanse varkensfilet.

Recept 91, Indiase Lamsragout.

Recept 92, Rijst met vis Cuxhaven.

Recept 93, Pizoe-varkensfricandeau.

Recept 94, Zoetzure linzen met casselerrib.

Recept 95, Garnalen gumbo.

Recept 96, Runderschenkel "en daube".

Recept 97, Spaanse kip uit de römertopf.

Recept 98, Kip met salie in de römertopf.

Recept 99, Tuinbonenschotel.

Recept 100, Hartige broodschotel.

Recept 101, Choucroute alsacienne.

Recept 102, Kethener schustertopf.

Recept 103, Stoofpot met sperziebonen.

Recept 104, Roemeense tagliatelleschotel.

Recept 105, Rodekool.

Recept 106, Rosbief met groenten uit de romertopf.

Recept 107, Uit Hongarije: Aardappelsouffle.

Recept 108, Petisco Peri-Peri.

Recept 109, Kip Calcutta.

Recept 110, Spaghettischotel uit de Römertopf.

Recept 111, Gevulde Spaanse kip uit de romertopf.

Recept 112, Kruidige Rollade uit de Römertopf.

Recept 113, Milanese schotel.

Recept 114, Beiers kalfsvlees.

Recept 115, Kip sirikit.

Recept 116, Rundvlees van de zigeuners.

Recept 117, Ribbetjes uit de pacific.

Recept 118, Giouvetsi.

Recept 119, Griekse Kikkererwtensoep.

Recept 120, Zwitserse varkensrolletjes.

Recept 121, Fricandeau.

Recept 122, Hamburgse schollen.

Recept 123, Irish stew.

Recept 124, Kip Calcutta uit de römertopf.

Recept 125, Poolse zuurkoolschotel uit de römertopf.

Recept 126, Zomerschotel uit de römertopf.

Recept 127, Goudse Kip.

Recept 128, Indonesische visschotel.

Recept 129, Stew met Sperziebonen.

Recept 130, Rosbief á La Tyrolienne.

Recept 131, Stoofpot uit Warschau.

Recept 132, Gesmoorde runderplakjes uit de Römertopf.

Recept 133, Rundvlees in rode wijn.

Recept 134, Szegediner goulash uit de Römertopf.

Recept 135, Pikante varkensrollade.

Recept 136, Witlof-vleesstoof uit de romertopf.

Recept 137, Nurnberger Bratwurstschusel.

Recept 138, Rijstschotel uit de Balkan.

Recept 139, Ribkarbonade met appel uit de Römertopf.

Recept 140, Bloemkoolsouffle met ham.

Recept 141, Kip met bruine bonen in Römertopf.

Recept 142, Chinese Ragout.

Recept 143, Griekse rijstschotel met kip, olijven en fetakaas.

Recept 144,

Recept 145,

Recept 146,

Recept 147,

Recept 148,

Recept 149,

Recept 150,