In de schijnwerpers de...

  

HET GEMAK VAN KOKEN IN DE RÖMERTOPF:

De eenvoudige handeling en bereiding maakt koken in de RÖMERTOPF voor iedereen mogelijk. In weinig tijd zet u een heerlijke maaltijd op tafel. U vult de RÖMERTOPF volgens de receptuur en schuift deze in een koude oven.
Vervolgens doet de oven het werk voor u. De gerechten worden gaar gesmoord en de sappen van de ingrediënten vermengen zich, waardoor de smaak nog beter tot zijn recht komt en blijven de vitaminen behouden.
Het aanbranden van gerechten behoort tot het verleden en de oven blijft ook schoon. Vóór het eerste gebruik goed schoonborstelen met warm water en een paar druppels afwasmiddel. Voor elk gebruik even onder stromend water houden en uit laten lekken. De RÖMERTOPF vullen volgens receptuur, met deksel afsluiten en in het midden van koude oven zetten. De gewenste oventemperatuur instellen. Uit de warme oven op plank of dock zetten, nooit op een koud oppervlak plaatsen.
Schoonmaken met borstel en een paar druppels afwasmiddel of in de vaatwasmachine. Gebruik geen schuurmiddel. Na gebruik in elkaar wegzetten. De RÖMERTOPF verdraagt geen grote temperatuur verschillen. Kan niet rechtstreeks op de gasvlam of elektrische plaat gezet worden. Indien u vaak visgerechten bereidt, raden wij u de speciale Vis RÖMERTOPF aan, daar in de normale RÖMERTOPF een reuk van vis zal achterblijven. Toevoeging van vloeistoffen dienen licht verwarmd te zijn. Wanneer u zich aan bovenstaande voorschriften houdt, zult u jarenlang plezier hebben van uw RÖMERTOPF.

Temperaturen in één oogopslag:

Elektrisch fornuis 190ºC t/m 250ºC Gasfornuis met stap 3 beginnen
en langzaam verwarmen tot de gewenste temperatuur is bereikt.

Ook een römertopf recept insturen, mail het recept naar me toe !

 

De Lekkerste RÖMERTOPF (149) recepten !

 Alle recepten worden gewaardeerd door sterren ( van 1 t/m 5 sterren) !

1 = lekker, 2 = erg lekker, 3 = heel lekker, 4 = geweldig lekker, 5 = super lekker !