1 sjalotje
1 kleine rode paprika
3 schijven ananas (blik)
200 g kipfilet
1 eetlepel oestersaus
1 eetlepel Thaise vissaus (toko)
1 theelepel honing
2 eetlepels olie
1 teentje knoflook
1 theelepel sambal badjak
50 g lichtgezouten cashewnoten
1 eetlepel fijngehakte verse koriander |
Pel het sjalotje
en snijd het in ringetjes.
Snijd de paprika in ruitjes en de ananas in blokjes.
Snijd de kipfilet in reepjes.
Roer een sausje van de oestersaus, de vissaus en de honing.
Verhit de olie in een wok of braadpan en pers de knoflook erboven
uit.
Schep de sambal en de kipreepjes erdoor en roerbak de kip ± 2
minuten.
Roerbak de sjalot en de paprika ± 2 minuten mee.
Schep het sausje en de ananas erdoor en warm het gerecht nog ± 1
minuut
door.
Schep er op het laatst de cashewnoten en de koriander door.
Lekker met rijst. |