2 biefstukken
100 g sperziebonen
zout
1 kleine rode paprika
3 bosuitjes
1 limoen
3 eetlepels olie
1/2-1 eetlepel Thaise rode currypasta (pot, Thai Kitchen)
2 dl kokosmelk
2 eetlepels Thaise vissaus
aluminiumfolie |
Snijd de
biefstuk dwars op de draad in plakjes en laat die in ± 10 minuten op
kamertemperatuur komen.
Maak de sperziebonen schoon, halveer ze en kook ze in een pan met
ruim kokend water en zout in ± 5 minuten beetgaar.
Spoel ze in een zeef af en laat ze uitlekken/
Maak de paprika schoon, snijd hem in brede repen en halveer die.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze schuin in stukken van 3 cm.
Boen de limoen schoon, rasp de schil eraf en pers de limoen uit.
Verhit de wok tot gloeiend heet en laat de olie over de panbodem
uitvloeien.
Bak de plakjes biefstuk al omscheppend op hoog vuur in ± 2 minuten
rondom bruin, schep ze op een warm bord en houd ze onder
aluminiumfolie warm.
Schep de paprika, de bosuitjes en de sperziebonen door het bakvet,
voeg naar smaak currypasta toe en roerbak het geheel op hoog vuur
nog ± 3 minuten.
Meng de limoenrasp en het sap, de kokosmelk, de vissaus en de
biefstuk door de groenten en laat het gerecht op matig vuur nog ± 3
minuten sudderen.
Serveer met pandanrijst. |