1 ui
250 g spruitjes
1 sinaasappel
100 g hazelnoten
350 g kalkoenfilet
1 eetlepel olie
11/2 dl kippenbouillon
1 theelepel worcestershiresaus
peper, zout
2 eetlepels fijngehakte bladselderij |
Pel en snipper
de ui en maak de spruitjes schoon.
Boen de sinaasappel schoon, rasp de schil dun af en pers de vrucht
uit.
Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan
goudbruin.
Snijd de kalkoenfilet in reepjes.
Verhit de olie in een wok of ruime braadpan en fruit de ui en de
spruitjes hierin al omscheppend 5 minuten.
Voeg de kalkoenreepjes toe en bak ze al omscheppend 3 minuten mee.
Voeg de sinaasappelrasp en het sap, de bouillon, de
worcestershiresaus, wat peper en zout toe, breng dit aan de kook en
kook dit nog ± 4 minuten.
Schep de hazelnoten en de selderij erdoor en serveer met witte
rijst. |