400 g eiermie
2 eetlepels zonnebloemolie
1 grote ui in halve ringen
3 tenen knoflook in plakjes
1/2 rode paprika, van zaden ontdaan en in dunne reepjes gesneden
100 g peultjes, sugar snaps of eventueel schuin gesneden snijbonen
van 2 cm breed
300 g kipfilet in reepjes
2 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel zoete chilisaus |
Verhit de olie
in de wok en bak de stukken ui samen met de knoflook tot ze beginnen
te bruinen.
Voeg dan de paprikareepjes, de peultjes, de kip en de ketjap toe en
bak alles al omscheppend nog eens 5 minuten.
Doe de gare mie bij het groentemengsel, bak alles samen nog 2
minuten en schep de zoete chilisaus door het gerecht.
Variaties:
1: Met rijst en doperwten.
300-400 g gare rijst, 1 geklopt ei en 75 gr doperwten. Volg het
basisrecept en voeg in plaats van de mie 300-400 gr gare rijst toe.
Schep alles om, voeg het geklopte ei toe. Blijf de rijst en groenten
omscheppen tot het ei gaar is (na ± 1 minuut) en doe dan de gare
doperwten erbij.
Bak voor een extra pittige variant samen met de ui en knoflook, 1/3
rode Spaanse peper, van zaden ontdaan en in stukjes gesneden mee.
2: Snijd voor een vegetarische variant 1 blok tofu in
dobbelsteentjes en frituur die 2-3 minuten. Draai de tufu, als die
tijdens het frituren gaat drijven, een keer om. Bak de tofu in de
frituurpan nog 1 minuut, haal ze uit het frituurvet en laat op
keukenpapier uitlekken. Volg het basisrecept, laat de kip weg en
voeg aan het einde, als de groenten knapperig zijn, de blokjes tofu
toe. |