of als... De van de week !

Recept 50, Gegratineerde Witlof met Ham-Kaas

Ingrediënten voor 4 personen:

8 stronken witlof, mon-chou (voor sauzen), geraspte kaas, 2 ons ham, 4 eieren, nootmuskaat

Bereiding:

Witlof gegratineerd met mon-chou, geraspte kaas, ham en hardgekookt ei
Voorbereiding:
Mon-chou in een schaaltje doen en daar (naar behoefte) de geraspte kaas doorheen (niet teveel want dan wordt de saus te dik, moet "schenkbaar" blijven). Nootmuskaat er doorheen en door elkaar roeren.
Bereidingswijze:
Stronken witlof koken. Uit de pan halen en in vergiet laten uitlekken. Ovenschaal beetje invetten met boter. 4 eieren hard koken, 2 ons ham in kleine stukjes snijden. Uitgelekte stronken verdelen over vier ovenschaaltjes. Daaroverheen de stukjes ham verdelen. Per schaaltje een hard gekookt ei verkruimelen. Daaroverheen per schaaltje de mon-chou saus verdelen en nog wat extra geraspte kaas er overheen. Dan ongeveer een kwartier in een voorverwarmde oven zetten. Kijk af en toe even of het al een beetje goudbruin is. Klaar! Eet smakelijk.
Serveertips:
Kun je combineren met gebakken aardappelen. Daar doe ik meestal wat gebakken spek doorheen.