8 stronken
witlof, mon-chou (voor sauzen), geraspte kaas, 2 ons ham, 4 eieren,
nootmuskaat |
Witlof
gegratineerd met mon-chou, geraspte kaas, ham en hardgekookt ei
Voorbereiding:
Mon-chou in een schaaltje doen en daar (naar behoefte) de geraspte
kaas doorheen (niet teveel want dan wordt de saus te dik, moet
"schenkbaar" blijven). Nootmuskaat er doorheen en door elkaar
roeren.
Bereidingswijze:
Stronken witlof koken. Uit de pan halen en in vergiet laten
uitlekken. Ovenschaal beetje invetten met boter. 4 eieren hard
koken, 2 ons ham in kleine stukjes snijden. Uitgelekte stronken
verdelen over vier ovenschaaltjes. Daaroverheen de stukjes ham
verdelen. Per schaaltje een hard gekookt ei verkruimelen.
Daaroverheen per schaaltje de mon-chou saus verdelen en nog wat
extra geraspte kaas er overheen. Dan ongeveer een kwartier in een
voorverwarmde oven zetten. Kijk af en toe even of het al een beetje
goudbruin is. Klaar! Eet smakelijk.
Serveertips:
Kun je combineren met gebakken aardappelen. Daar doe ik meestal wat
gebakken spek doorheen.
|