300 g spruitjes
500 g flespompoen
2 peren
5 teentjes knoflook
4 eetlepels olijfolie
1 Knorr Bouillontablet Groente
2 eetlepels honing
1 eetlepel citroensap
2 volle eetlepels tijmblaadjes
150 g walnoten
Extra nodig: staafmixer |
Recept spruitjes
met pompoen uit de oven. Spruitjes recept pompoen. Ovenschotel
spruitjes met recept pompoen. Verwarm de oven voor tot 220°C. Maak
de spruitjes schoon. Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd
het vruchtvlees in blokjes. Schil de peren, verwijder de klokhuizen
en snijd elke peer in 12 partjes. Pel de knoflook.
Roer de olijfolie met de verkruimelde Knorr Bouillontablet Groente
door elkaar. Voeg het citroensap en de honing toe en pureer met een
staafmixer tot een dik vloeibaar mengsel. Voeg eventueel nog wat
extra olijfolie toe als het mengsel te dik is.
Schep in een ruime ovenschaal de spruitjes met de pompoen, de peer,
de knoflook, de walnoten en het olijfolie mengsel goed door elkaar.
Rooster de groenten in de voorverwarmde oven in ca. 45 minuten bruin
en gaar.
VARIATIETIP:
Maak dit heerlijke bijgerecht ook eens met andere groenten. Gebruik
bijvoorbeeld wortelen of pastinaken.
TIP:
Probeer deze geroosterde wintergroenten ook eens met andere noten
zoals amandelen, hazelnoten of macadamia's. |