1 ui
1 kleine pompoen (bij voorkeur Hokkaido)
1 eetlepel vloeibare margarine
1 zakje Knorr Natuurlijk Lekker! Mix voor Pikante Goulash
100 ml zure room of Turkse yoghurt
4 eetlepels fijngehakte verse platte peterselie |
Lekker recept
met pompoen. Mooie oranje pompoenen zijn heel geschikt voor geurige
een zoete gerechten. Probeer deze zoetkruidige pompoengoulash maar
eens. Geniet van de herfstoogst en maak deze pompoen goulash. Hier
lik je je vingers bij af. Pel en snipper de ui. Schil de pompoen,
verwijde de zaden en snijd het vruchtvlees in stukjes van 2 x 2 cm.
Verwarm de vloeibare margarine in een braadpan en fruit de ui
goudgeel en glazig.
Voeg de pompoen toe en bak al omscheppend ca. 5 minuten totdat de
stukjes bruine randjes krijgen. Roer er 400 ml water en de inhoud
van het zakje Knorr Natuurlijk Lekker! Mix voor Pikante Goulash
door. Breng alles aan de kook, temper het vuur en kook de pompoen in
ca. 15 minuten gaar.
Serveer met zure room of Turkse yoghurt en garneer met de
peterselie.
TIP:
Bereid deze eenvoudige pompoengoulash ook eens met extra groenten
als paprika, wortel en aardappel. Of voeg een blik tomatenblokjes
toe en verminder het water met 200 ml. |