Recept 396, Quiche Lorraine.

Ingrediënten voor 4-6 personen:

Bereiding:

2 stukken prei
4 eetl. vloeibare margarine
nootmuskaat
1 bladerdeeg-taartbodem
6 eieren
4 dl room
150 g gerookte spekblokjes
1 blokje Knorr Bouillon Finesse Groenten
125 g geraspte kaas

Warm de oven voor tot 180°C.
Snipper de prei fijn. Warm een pan, giet er 4 eetlepels vloeibare margarine in en stoof de prei gedurende 4 minuten.
Beleg een ronde taartvorm met het bladerdeeg en snijd de randen van het deeg met die van de taartvorm gelijk. Verdeel er de spekblokjes in en schik er de prei op.
Breek de eieren in een kom, klop ze los met de room en kruid met peper en nootmuskaat. Kruimel er het bouillonblokje bij. Giet in de taartvorm en strooi er de kaas over.
Schuif in de oven en laat de taart garen tot ze in het midden vast aanvoelt en het deeg uit de vorm loslaat. Reken ongeveer 30 minuten.

          

Bron: www.knorr.com/nl